Öreg Kőrössy Halászcsárda Vendéglő |
Szegednek ebbe a Sárgának
nevezett Tisza-parti környezetébe álmodta meg Kőrösy József és fia magyaros
vendéglőjét, amikor ezen a helyen Halászcsárdát nyitott az 1930-as évek
elején. Azóta étlapon van a halászlé, a Kőrössy halpaprikás, a különböző,
roston sült halak és a túróscsusza.
Az 1970-71-es árvizet követően
- amelynek legmagasabb vízszintjét az épület falán tábla jelzi - a már
államosított csárdát, amely az árvíz során erősen megrongálódott, kibővítik
és felújítják.
1993-ban kerül a mi tulajdonunknba,
hogy a régi hagyományokat megőrizve, a jelen kor követelményeinek megfelelő,
de ebbe a gyönyörű környezetbe beleillő, télen-nyáron nyitva tartó vendéglőt
hozzunk létre.
1995. augusztus 12. napján
nyitottunk meg ezt a nádfedeles, légkondicionált éttermet, a Tiszára futó
fedett és nyitott teraszt magába foglaló étteremegyüttest, amely egyidejűleg
250 vendég kiszolgálására alkalmas.
A fent már írt hagyományos
Öreg Kőrössy válsztékon túl, az étlapon szerepel a magyar ételek színe-java.
Télen-nyáron élőzene, esténként tánczene gondoskodik a vendégek szórakoztatásáról.
A vendéglő kialakításánál
fogva kiválóan alkalmas túristacsoportok fogadására, esküvői ebédek és
vacsorák lebonyolítására, valamint minden olyan rendezvényre, amelynek
résztvevői távol a város zajától, ebben a festői környezetben akarnak hódolni
a magyar Alföld gasztronómiai örömeinek.
Már előre is jó étvágyat
kívánva, maradunk tisztelettel:
A VENDÉGLŐSÖK
Vendégeink az alábbi bankártyákkal is fizethetnek:
Idézetek a vendégkönyvből
"Szülőföldemen kívül még egy helyen tudom elépzelni az életem, Szegeden a Tisza-parton, az Öreg Kőrössy Vendéglő teraszán ülve az ősnyárfák alatt, a nap átszűrődik a lehajló levelek között, a folyó felől lágy szellő simogat, szemem elkalandozik a tovaúszó csónakokon, a túlsó part vízbe hajló fűzfáin, és megpihen a Tiszába ömlő Maros semmivel össze nem hasonlítható látványán."
"Először sercegő pörcökkel megszórt túróscsuszát villáztam, hozzá pontypaprikást kanalaztam, majd egyszerűen csak kézzel ettem a roston sült harcsát. Ezután jóllakottan lesétáltam a partra, az ott ringó bárkára, és az utols pohár italomat a folyón ittam meg, a bárka korlátjának dőlve. Köszönet érte."
© AUTOINFO HUNGARY | Kipper György | kipper@autoinfo.hu |