NEMZETKÖZI, TISZAI HALFESZTIVÁL 2000
" A SZEGEDI HÍD ALATT ..."
Tisztelt "HALFŐZŐ"!
A Roosevelt téri Halászcsárda szervezésében 2000. év szeptember 1 - 2 - 3. napján ( péntek - szombat - vasárnap ) ismét megrendezésre kerül a NEMZETKÖZI TISZAI HALFESZTIVÁL.
A Fesztivál kiváló alkalom, hogy a nagyközönség előtt bemutassa halfőző tudását és egy új érdemrenddel gazdagítsa szakmai elismerését. A fesztivál lehetőséget kínál egy halétel – a nyilvánosság előtt történő – elkészítésére és ezzel a már korábban kiérdemeltnél eggyel magasabb fokozatú érdemrend megszerzésére. Évente csak egy fokozattal léphet közelebb az "ÖRÖKÖS
HALFŐZŐ" címhez.A fesztivál színhelye: SZEGED, Roosevelt tér.
Jelentkezés: 2000. augusztus 27 -ig folyamatosan.
Levélcím: ROOSEVELT TÉRI HALÁSZCSÁRDA 6720 SZEGED, Roosevelt tér 12 - 14.
Telefon: 36 (62) 424-111 Mobil telefon: 36 (30) 938-0038 Fax: 36 (62) 424-333
Halfőzők helyszíni regisztrációja:
2000. 09. 02. szombat 8-9 óra. (A fesztivál kezdete: 2000.09.01. 11 óra )Tálalás és értékelés a vendégek szavazatai alapján: az elkészülés sorrendjében folyamatosan.
A fesztivál értékelése, érdemrendek, szponzori és különdíjak átadása: várhatóan szombat 16 óra.
1. Kategória: HALÁSZLÉ
A fesztivál rendezősége a kategória nevezői részére biztosítja:
– a 30 adag halászlé elkészítéséhez szükséges élő pontyot,
– a munkaasztalt, bográcsot, bográcsállványt lánccal, tűzifát,
2. Kategória: SZABADON VÁLASZTOTT HALÉTEL
A fesztivál rendezősége a kategória nevezői részére biztosítja:
– a 30 adag halétel elkészítéséhez szükséges élő pontyot,
– a munkaasztalt, bográcsot, bográcsállványt lánccal, tűzifát,
Ebben a kategóriában nemcsak pontyból készülhetnek halételek. Az étel elkészítéséhez szükséges nyersanyagokról a halfőző saját maga gondoskodik.
A vágódeszkát, kést, a járulékos nyersanyagokat és fűszereket ( gázégőt palackkal ), a nevező hozza magával.
Az elkészült ételeket a halfőzők a vendégeiknek kitálalják. A vendégek – miközben elfogyasztják az ételt – az ételhez mellékelt értékelő lapon, a feltüntetett szempontok alapján értékelik az ételt.
Az értékelő lapokat a versenyzőknek a vendégektől össze kell gyűjteni és a rendezőknek le kell adni.