SZÉKELY VENDÉGLŐ

ÉTLAP

 
Levesek
Suppen
Soups
ZÓNA: dl Ft ADAG: dl Ft
1.  FÁCÁNLEVES CSIGATÉSZTÁVAL 2,5 250 5 390
FASONSUPPE
PHEASANT SOUP
2.  GULYÁSLEVES CSIPETKÉVEL 2,5 310 5 490
GULASHSUPPE
HUNGARIAN GOULASH SOUP
3.  ERDÉLYI HÚSGOMBÓC CSORBA 2,5 250 5 390
( darált marhahúsgombóc, zöldségek, lestyán, paradicsompürével enyhén savanyítva )
FLEISCHKNÖDELN "CSORBA" SUPPE AUF "TRANSSYLRANISCHE" ART
MET DUMPLINGS CSORBA SOPUS "TRANSYLVANIAN" STYLE
4.  TÁRKONYOS VADRAGULEVES "ERDÉSZNÉ" MÓDRA 2,5 250 5 390
( őz, zöldségek, gomba, juhtúrós galuska, tejföl )
WILDRAGOUTSUPPE Á LA FORAU ERDÉSZ MIT ESTRAGON
WILDRAGOUT SOPS MRS. ERDÉSZ STYLE WITH TARRAGON
 
Előételek
Vorspeisen
Appetizers
ZÓNA: dkg Ft ADAG: dkg Ft
10.  TATÁRBIFSZTEK - - 18 1480
TATARBEEFSTEAK
TATAR BEEFSTEAK
11.  FÜSTÖLT MARHANYELV, RESZELT TORMÁVAL - - 10 520
GERÄUCHERTE RINDSZUNGE MIT MEERETTICH
SMOKED BEEF TONGUE WITH HORSE RADISH
12.  CAMEMBERT SAJT RÁNTVA, ÁFONYAMÁRTÁSBAN - - 6 560
  CAMEMBERT GEBACKENER KÄSE        
  CAMEMBERT CHEESE FRIED IN BREADCRUMBS        
13.  VADÁSZPALACSINTA "CSIKI" MÓDRA - - 1 db 490
( szarvashússal töltött palacsinta, vörösboros mártás )
JÄGER-PALATSCHINKEN Á LA "CSIKI"
HUNTER PANCAKE "CSIKI" STYLE
 
Vegetáriánus ételek
ADAG: dkg Ft
20.  SALÁTA KAVALKÁD - - 540
(paradicsom, kígyóuborka, retek, káposzta, répa, lilahagyma, kukorica, reszelt sajt, joghurt öntet)
GEMI SCHALAT
MIXED SALAD
21.  GOMBAFEJEK RÁNTVA - - 550
PILZKÖPFE GEBACKEN
FRIED MUSHROOM HEAD
22.  SAJT RÁNTVA - - 590
GEBACKENER KSE
CHEESE FRIED IN BREADCRUMBS
23.  JUHTÚRÓVAL TÖLTÖTT SAJT - - 640
KÄSE MIT QUARK GEFÜLLTE
24.  KELVIRÁG SÖRTÉSZTÁBAN - - 620
BLUMENKAHL GEBACKEN
FRIED CAULIFLOWER
25.  GOMBÁS RIZOTTO, SAJTTAL - - 380
CHAMPIGNONRISOTTO MIT KÄSE
MUSHROOM-RISOTTO WITH CHEESE
26.  1 SZEMÉLYES VEGETÁRIÁNUS TÁL - - 860
( gombafejek rántva, kelvirág sörtésztában, juhtúróval töltött sajt, zöldköret )
 
Készételek
Fertige speisen
Prepared dishes
ZÓNA: dkg Ft ADAG: dkg Ft
30.  PACALPÖRKÖLT KÖMÉNYES BURGONYÁVAL 10 300 25 640
KALDAUNE PÖRKÖLT
TRIPES PÖRKÖLT
31.  TEJFÖLÖS BORJÚPAPRIKÁS, JUHTÚRÓS GALUSKÁVAL 8 590 20 990
KALBSPAPRIKASCH MIT NOCKERLN
CREAMED REAE PÖRKÖLT WITH GNOCCHI
32.  PULYKAMELL RAGU, TEJSZINES KUKORICÁVAL 6 450 12 720
PUTENHACHÉE MIT MAISKÖRNER
MINCED TURKEY MEAT WITH MAIZE SALAD
 
Halételek
Fischgerichte
Fish dishes
ZÓNA: dkg Ft ADAG: dkg Ft
40.  FILÉZETT SZEGEDI PONTYHALÁSZLÉ 5 250 20 650
SZEGEDER KARPFENSUPPE
SZEGED FISHERMAN'S CARP SOUP
41.  HALTEPERTŐ LILAHAGYMÁVAL - - 20 750
GEBACKENE FISHSTÜCKEN
FRIED FISHPIECES
42.  SZÉKELY HALPAPRIKÁS - - 15 880
( pontypaprikás, juhtúrós tépett csusza )
"SZÉKELY" FISCHRAHMPAPRIKASCH
"SZÉKELY" CREAMED FISH-STEW
43.  FILÉZETT PONTY, TEJSZÍNES GOMBAMÁRTÁSSAL 5 320 15 710
KARPFEN IN PILZEREMESOSSE MIT BUTTERKARTOFELN
CARP WITH CREAMED MUSHROOM AND BUTTERED POTATOES
44.  FILÉZETT PONTY RÁNTVA 5 300 15 660
KARPFENFILLET GEBACKEN
FRIED CARPENFILLET
45.  FOGASSZELET "ORLY" MÓDRA 5 440 15 1080
SCHILFILLETS IN BIERTEIG
FILLETS OF PIKE-PERCH "ORLY" STYLE
46.  HEGYI PISZTRÁNG ROSTON, EGÉSZBEN - - 30 1350
BERGFORELLE IM GANZEN GEBRATEN
MOUNTAIN TROUT FRIED IN ONE
47.  2 SZEMÉLYES HALFATÁNYÉROS - - 2750
( egész pisztráng roston, pontyfilé roston, pirított gomba, fogasfilé "Orly" módra, rántott harcsaszelet )
FISCHGERICHT FÜR 2 PERSONEN
FISH PLATE FOR 2 PERSONS
48.  HALBELSÕSÉG CSÉSZÉBEN 5 300 - -
FISCHROGENSUPPE
ROE OF FISH SOUP
 
Vadételek
Wildgerichte
Wild game dishes
ZÓNA: dkg Ft ADAG: dkg Ft
50.  SZARVASCÍMER VAJDAHUNYADRÓL - - 15 1680
( roston szarvasfilé, vörösboros barna mártás, füstölt marhanyelv, fürjtojás gombában)
HIRSCHNITTE NACH "VAJDAHUNYAD" ART
VENISON SLICES "VAJDAHUNYAD" STYLE
51.  ÁFONYÁS SZARVASSZELETEK "FOGARAS" MÓDRA - - 15 1460
( roston szarvasszeletek, áfonyában átsütve )
HIRSCHFILET MIT HEIDEBEERE AUF "FOGARAS" ART
DEER PIECES WITH CRANBERRY "FOGARAS" STYLE
52.  ERDÉLYI VADKACSACOMB - - 3 db 1580
( kemencében sült vadkacsacomb, flambírozott gyümölcsökkel, áfonyás szilvával)
SIEBENBÜRGER WILDENTE GEBRATEN
TRANSYLVANIAN ROAST WILD DUCK
53.  VÖRÖSBOROS SZARVASPÖRKÖLT - - 20 1080
HIRSCHPÖRKÖLT MIT ROTWEIN
DEER STEW WITH RED WINE
 
Erdélyi ételek
Siebenbürger gericht
Transylvanian foods
ZÓNA: dkg Ft ADAG: dkg Ft
60.  HARGITAI PÁSZTORGOMBA - - 4 db 770
( juhtúróval töltött csiperkegomba, roston )
"HARGITAER" HIRTENPILZ
SHEPHERD MUSHROOMS "HARGITA" STYLE
61.  BÁTHORY CSIRKECOMB - - 1 db 770
( filézett csirkecomb roston, fűszeresvaj, kukorica )
"BÁTHORY" HUHNKEULE
LEG OF CHICKEN "BÁTHORY" STYLE
62.  SZÉKELY GÖNGYÖLTHÚS - - 2 db 870
( kapros sajt, pulykamellbe göngyölve )
"SZÉKELY" PUTENBRATEN ROULADE
"SZÉKELY" ROAST TURKEY ROULADE
63.  ERDÉSZNÉ VADAS NYULA, ZÖLDSÉGES SPAGETTIVEL - - 25 1340
( füstölt szalonnával tüzdelt nyúlcomb sülve, kakukfûvel, mustárral fehérborral ízesített zöldségmártással)
HASENKEULE IN WILDSOSSE MIT SPAGHETTI
LEG OF HARE IN VENISON SAUCE WITH SPAGHETTI
64.  KOLOZSVÁRI KEMENCÉS TÖLTÖTTKÁPOSZTA - - 2 db 720
"KOLOZSVÁRER" GEFÜLLTES KRAUT
"KOLOZSVÁR" STUFFED CABBAGE
65.  MICS - - 5 db 740
( fűszeres darált borjúnyak, sertés roston erős mustárral )
MITSCH
MICH
66.  BRASSÓI APRÓPECSENYE - - 15 870
( kockára vágott, fokhagymás szűzpecsenye )
KRONSTÄDTER SCHWEINSKLEINBRATEN
PORK MEDALLION "BRASSO" STYLE
67.  TORDAI LACIPECSENYE - - 15 750
( karaj roston, kolbászkarika, pirított káposzta )
JUNGSCHWEINSSCHNITTEN AUF "TORDA" ART
PIGLET FILLETS Á LA "TORDA"
68.  ERDÉLYI FLECKEN ( AHOGY CZIPI BÁCSI CSINÁLTA ) - - 25 850
SIEBENBÜRGER SCHWEINFLECKEN
TRANSYLVANIAN PORK FILLET
69.  ERDÉLYI FATÁNYÉROS - - 20 890
( szűzpecsenye, hátszín, karaj, csülök, pirított káposzta )
SIEBENBÜRGER HOLZPLATTE
TRANSYLVANIAN WOODEN PLATE
70.  HARGITAI ROSTÉLYOS - - 15 990
( hátszínszelet roston, gombás-borsos-hagymás-kolbászos-szalonnás pikáns ragu )
"HARGITAI" ROSTBRATEN
RIB-STEAK "HARGITA" STYLE
71.  HAVASI BÁRÁNYSÜLT, CIKAKÁPOSZTÁVAL - - 20 1350
( roston báránycomb, tárkony, cika káposzta )
LAMBBRATEN "HAVAS" ART
ROAST LAMB "HAVAS" GIRL STYLE
72.  2 SZEMÉLYES SZÉKELY FATÁNYÉROS - - 2660
( töltött káposzta, székely göngyölthús, pásztorgomba, mics, fokhagymás flekken, sertés csülök, puliszka, pirított káposzta, petrezselymes burgonya )
"SZÉKELY" GERICHT FÜR 2 PERSONEN
"SZÉKELY" PLATE FOR 2 PERSONS
 
Frissensültek
Frischgebratene gerichte
Freshly fried dishes
ZÓNA: dkg Ft ADAG: dkg Ft
80.  ANANÁSSZAL TÖLTÖTT PULYKAMELL 6 480 12 790
PUTENBRUSTSCHNITTE MIT ANANAS GEFÜLLT
STUFFED SLICES BREAST OF TURKEY WITH PINEAPPLE
81.  PULYKAMELL ÍNYENC MÓDRA 6 530 12 820
  (mellfilé roston, õszibarack, sajt)
PUTENBRUSTSCHNITTE NACH "INYENC" ART
SLICES BREAST OF TURKEY "INYENC" STYLE
82.  JUHTÚRÓVAL TÖLTÖTT PULYKAMELL 6 540 12 890
PUTENBRUSTSCHNITTE MIT SCHAFKÄSE GEFÜLT
STUFFED SLICES BREAST OF TURKEY WITH EVE'S CHEESE
83.  BANÁNNAL TÖLTÖTT JÉRCEMELL 6 520 12 810
HENNEFILET, BANANE
SPRING CHICKEN FILLET, BANANA
84.  KIJEVI CSIRKEMELL 6 480 12 790
JUNGHENNENBRUST NACH "KIEV" ART
CHICKEN BREAST OF TURKEY "KIEV" STYLE
85.  TEJSZÍNES GOMBÁS JÉRCEMELL 6 490 12 790
HENNEBRUSTFILET PILZEREMESOSSE
BREAST OF PULLET MUSHROOM CREAM SAUCE
86.  LIBAMÁJSZELETEK ROSTON - - 16 1520
GÄNSELEBER SCHNITTER VOM ROST
ROASTED GOOSE LIVER SLICES
87.  RÁNTOTT SERTÉSBORDA 6 350 12 590
GEBACKENE SCWEINERIPPEN
PORK CUTLETS FRIED IN BREADCRUMBS
88.  SAJTTAL, SONKÁVAL TÖLTÖTT SERTÉSSZELET 6 520 12 820
SCHWEINESCHNITZEL MIT KÄSE UND SCHINKEN GEFÜLLTES
PORK FILLET STUFFED WITH CHEESE AND HAM
89.  CSONGRÁDI TÖLTÖTT TEKERCS 1 db 490 2 db 790
GEFÜLLTE SCHWEINSKARRE "CSONGRÁD" ART
STUFFED PORK CUTLETS "CSONGRÁD" STYLE
90.  BORJÚ BÉCSIESEN 5 490 15 1150
WIENER SCHNITZEL
VIENNA SCALLOP
91.  CIGÁNYPECSENYE - - 15 760
ZIDEUNERBRATEN
ROAST PORK, GIPSY STYLE
92.  SZÛZÉRMÉK MAGYAROSAN 6 540 15 870
JUNGFERNMEDALLIONS AUF UNGARISCHE ART
MEDALLIONS OF FILLET MIGNON OF PORK HUNGARIANN STYLE
93.  BÉLSZÍNSZELET "MONTE CARLO" MÓDRA - - 18 1780
  (füstölt marhanyelv, gomba, tükötojás, vajas zöldborsó)
LEDENSCHNITTEN "MONTE CARLO" ART
TOURNEDOS "MONTE CARLO" STYLE
94.  LECSÓS ROSTÉLYOS - - 15 920
ROSTBRATEN MIT LETSCHO
RIB-ROAST WITH LECHO
 
Mártások
Sosse
Sauce
ADAG: Ft
101.  TARTÁRMÁRTÁS 160
TARTAREN SOSSE
TARTARE SAUCE
102.  ÁFONYAMÁRTÁS 230
PREISSELBEERE-SOSSE
WHORTLEBERRY SAUCE
103.  TEJSZÍNES GOMBAMÁRTÁS 240
PILZRAHMSOSSE
MUSHROOM CREAM SAUCE
 
Köretek
Garnierungen
Garnishes
ADAG: dkg Ft
110.  VAJAS ZÖLDSÉGEK 220
111.  PÁROLT RIZS 180
112.  PETREZSELMYES BURGONYA 120
113.  SÜLTBURGONYA 180
114.  KEMENCÉS BURGONYA, FŰSZERES VAJJAL 210
115.  SPAGETTI       160
116.  BURGONYAFÁNK       230
117.  KROKETT 220
 
Befőttek
Kompotte
Bottled fruit
ADAG: dkg Ft
120.  ŐSZIBARACK 250
121.  ANANÁSZ 250
 
Saláták
Salaten
Salads
ADAG: Ft
130.  CSEMEGE UBORKA 200
ESSIGGURKEN
PICKLED GHERKINS
131.  ECETES ALMAPAPRIKA 200
EISSGAGFELSPAPRIKA
PICKLED GREEN PEPPER
132.  KÁPOSZTA SALÁTA 160
KRAUTSALAT
CABBAGE SALAD
133.  CÉKLA SALÁTA 200
ROTE RÜBEN
HORSE RADISH
134.  PARADICSOM SALÁTA 240
TOMATENSALAT
TOMATO SALAD
135.  TEJFÖLÖS UBORKASALÁTA 240
GURKENSALAT MIT SAUERE SAHNE
CUCUMBER SALAD WITH SOUR CREAM
136.  IDEI VEGYESSALÁTA 280
GEMISCHTER SALAT
ASSORTED SALAD
137.  CSÁNGÓ SALÁTA 280
( Lilahagyma, marinált paprika, fehérboros savanyú káposzta, juhtúró )
CSÁNGÓSALAT
CSÁNGÓ SALAD
138.  SZÉKELY CSALAMÁDÉ 280
( káposzta, sárgarépa, csemege uborka, marinált paprika, zöld paradicsom, hagyma,kecske sajt, olajos ecetben érlelve )
HAUSGEMACHTER GEMISCHTER SALAT, "SZÉKELY"
HOME MADE MIXED SALAD, "SZÉKELY"
 
Tészták - desszertek
Nudeln - Süss-speisen
Pasta - Desserts
ADAG: dkg Ft
140.  HÁROMSZÉKI JUHTÚRÓS PULISZKA 390
POLENTA MIT SCHAFKÄSE Á LA "HÁROMSZÉK"
"HÁROMSZÉK" CONRPORIDGE WITH EVE CHEESE
141.  HÁZI TÚRÓSCSUSZA TEPERTŐVEL 450
TOPFENFLECKERL MIT GRIEBEN
CURD SQUARE PASTA WITH PIG'S CRACKLINGS
142.  HÁTSZEGI TÚRÓSPALACSINTA 2 db 240
"HÁTSZEGI" QARKPALATSCHINKEN
"HÁTSZEGI" COTTAGE CHEESE PANCAKE
143.  GUNDEL PALACSINTA 290
PFANNKUCHEN "GUNDEL" ART
PANCAKE "GUNDEL" STYLE
144.  ÁFONYÁS PALACSINTA TEJSZÍNHABBAL 2 db 240
PREISELBEERE PALATSCHINKEN
WHORTLEBERRY PANCAKE
145.  SZÉPVÍZI ALMA KÖNTÖSBEN 220
"SZÉPVÍZI" GEBACKENER APFEL
"SZÉPVÍZI" FRIED APPLE
146.  GESZTENYEPÜRÉ TEJSZÍNHABBAL 290
KASTANIENPÜREE MIT SAHNE
CHESTNUT PUREE WITH CREAM
147.  JÉGRKÉMTORTA TEJSZÍNHABBAL 290
PARFAIT
160.  KENYÉR 1 db 30

Üzletvezető: György MáriaKonyhafőnök: Guriga
Minden kedves vendégünknek kellemes időtöltést és jó étvágyat kíván a Székely vendéglő személyzete
Telefon: 62 / 401-791