ZÓNA: dl | Ft | ADAG: dl | Ft | ||||
1. | FÁCÁNLEVES CSIGATÉSZTÁVAL | 2,5 | 250 | 5 | 390 | ||
FASONSUPPE | |||||||
PHEASANT SOUP | |||||||
2. | GULYÁSLEVES CSIPETKÉVEL | 2,5 | 310 | 5 | 490 | ||
GULASHSUPPE | |||||||
HUNGARIAN GOULASH SOUP | |||||||
3. | ERDÉLYI HÚSGOMBÓC CSORBA | 2,5 | 250 | 5 | 390 | ||
( darált marhahúsgombóc, zöldségek, lestyán, paradicsompürével enyhén savanyítva ) | |||||||
FLEISCHKNÖDELN "CSORBA" SUPPE AUF "TRANSSYLRANISCHE" ART | |||||||
MET DUMPLINGS CSORBA SOPUS "TRANSYLVANIAN" STYLE | |||||||
4. | TÁRKONYOS VADRAGULEVES "ERDÉSZNÉ" MÓDRA | 2,5 | 250 | 5 | 390 | ||
( őz, zöldségek, gomba, juhtúrós galuska, tejföl ) | |||||||
WILDRAGOUTSUPPE Á LA FORAU ERDÉSZ MIT ESTRAGON | |||||||
WILDRAGOUT SOPS MRS. ERDÉSZ STYLE WITH TARRAGON | |||||||
ZÓNA: dkg | Ft | ADAG: dkg | Ft | ||||
10. | TATÁRBIFSZTEK | - | - | 18 | 1480 | ||
TATARBEEFSTEAK | |||||||
TATAR BEEFSTEAK | |||||||
11. | FÜSTÖLT MARHANYELV, RESZELT TORMÁVAL | - | - | 10 | 520 | ||
GERÄUCHERTE RINDSZUNGE MIT MEERETTICH | |||||||
SMOKED BEEF TONGUE WITH HORSE RADISH | |||||||
12. | CAMEMBERT SAJT RÁNTVA, ÁFONYAMÁRTÁSBAN | - | - | 6 | 560 | ||
CAMEMBERT GEBACKENER KÄSE | |||||||
CAMEMBERT CHEESE FRIED IN BREADCRUMBS | |||||||
13. | VADÁSZPALACSINTA "CSIKI" MÓDRA | - | - | 1 db | 490 | ||
( szarvashússal töltött palacsinta, vörösboros mártás ) | |||||||
JÄGER-PALATSCHINKEN Á LA "CSIKI" | |||||||
HUNTER PANCAKE "CSIKI" STYLE | |||||||
ADAG: dkg | Ft | ||||||
20. | SALÁTA KAVALKÁD | - | - | 540 | |||
(paradicsom, kígyóuborka, retek, káposzta, répa, lilahagyma, kukorica, reszelt sajt, joghurt öntet) | |||||||
GEMI SCHALAT | |||||||
MIXED SALAD | |||||||
21. | GOMBAFEJEK RÁNTVA | - | - | 550 | |||
PILZKÖPFE GEBACKEN | |||||||
FRIED MUSHROOM HEAD | |||||||
22. | SAJT RÁNTVA | - | - | 590 | |||
GEBACKENER KSE | |||||||
CHEESE FRIED IN BREADCRUMBS | |||||||
23. | JUHTÚRÓVAL TÖLTÖTT SAJT | - | - | 640 | |||
KÄSE MIT QUARK GEFÜLLTE | |||||||
24. | KELVIRÁG SÖRTÉSZTÁBAN | - | - | 620 | |||
BLUMENKAHL GEBACKEN | |||||||
FRIED CAULIFLOWER | |||||||
25. | GOMBÁS RIZOTTO, SAJTTAL | - | - | 380 | |||
CHAMPIGNONRISOTTO MIT KÄSE | |||||||
MUSHROOM-RISOTTO WITH CHEESE | |||||||
26. | 1 SZEMÉLYES VEGETÁRIÁNUS TÁL | - | - | 860 | |||
( gombafejek rántva, kelvirág sörtésztában, juhtúróval töltött sajt, zöldköret ) | |||||||
ZÓNA: dkg | Ft | ADAG: dkg | Ft | ||||
30. | PACALPÖRKÖLT KÖMÉNYES BURGONYÁVAL | 10 | 300 | 25 | 640 | ||
KALDAUNE PÖRKÖLT | |||||||
TRIPES PÖRKÖLT | |||||||
31. | TEJFÖLÖS BORJÚPAPRIKÁS, JUHTÚRÓS GALUSKÁVAL | 8 | 590 | 20 | 990 | ||
KALBSPAPRIKASCH MIT NOCKERLN | |||||||
CREAMED REAE PÖRKÖLT WITH GNOCCHI | |||||||
32. | PULYKAMELL RAGU, TEJSZINES KUKORICÁVAL | 6 | 450 | 12 | 720 | ||
PUTENHACHÉE MIT MAISKÖRNER | |||||||
MINCED TURKEY MEAT WITH MAIZE SALAD | |||||||
ZÓNA: dkg | Ft | ADAG: dkg | Ft | ||||
40. | FILÉZETT SZEGEDI PONTYHALÁSZLÉ | 5 | 250 | 20 | 650 | ||
SZEGEDER KARPFENSUPPE | |||||||
SZEGED FISHERMAN'S CARP SOUP | |||||||
41. | HALTEPERTŐ LILAHAGYMÁVAL | - | - | 20 | 750 | ||
GEBACKENE FISHSTÜCKEN | |||||||
FRIED FISHPIECES | |||||||
42. | SZÉKELY HALPAPRIKÁS | - | - | 15 | 880 | ||
( pontypaprikás, juhtúrós tépett csusza ) | |||||||
"SZÉKELY" FISCHRAHMPAPRIKASCH | |||||||
"SZÉKELY" CREAMED FISH-STEW | |||||||
43. | FILÉZETT PONTY, TEJSZÍNES GOMBAMÁRTÁSSAL | 5 | 320 | 15 | 710 | ||
KARPFEN IN PILZEREMESOSSE MIT BUTTERKARTOFELN | |||||||
CARP WITH CREAMED MUSHROOM AND BUTTERED POTATOES | |||||||
44. | FILÉZETT PONTY RÁNTVA | 5 | 300 | 15 | 660 | ||
KARPFENFILLET GEBACKEN | |||||||
FRIED CARPENFILLET | |||||||
45. | FOGASSZELET "ORLY" MÓDRA | 5 | 440 | 15 | 1080 | ||
SCHILFILLETS IN BIERTEIG | |||||||
FILLETS OF PIKE-PERCH "ORLY" STYLE | |||||||
46. | HEGYI PISZTRÁNG ROSTON, EGÉSZBEN | - | - | 30 | 1350 | ||
BERGFORELLE IM GANZEN GEBRATEN | |||||||
MOUNTAIN TROUT FRIED IN ONE | |||||||
47. | 2 SZEMÉLYES HALFATÁNYÉROS | - | - | 2750 | |||
( egész pisztráng roston, pontyfilé roston, pirított gomba, fogasfilé "Orly" módra, rántott harcsaszelet ) | |||||||
FISCHGERICHT FÜR 2 PERSONEN | |||||||
FISH PLATE FOR 2 PERSONS | |||||||
48. | HALBELSÕSÉG CSÉSZÉBEN | 5 | 300 | - | - | ||
FISCHROGENSUPPE | |||||||
ROE OF FISH SOUP | |||||||
ZÓNA: dkg | Ft | ADAG: dkg | Ft | ||||
50. | SZARVASCÍMER VAJDAHUNYADRÓL | - | - | 15 | 1680 | ||
( roston szarvasfilé, vörösboros barna mártás, füstölt marhanyelv, fürjtojás gombában) | |||||||
HIRSCHNITTE NACH "VAJDAHUNYAD" ART | |||||||
VENISON SLICES "VAJDAHUNYAD" STYLE | |||||||
51. | ÁFONYÁS SZARVASSZELETEK "FOGARAS" MÓDRA | - | - | 15 | 1460 | ||
( roston szarvasszeletek, áfonyában átsütve ) | |||||||
HIRSCHFILET MIT HEIDEBEERE AUF "FOGARAS" ART | |||||||
DEER PIECES WITH CRANBERRY "FOGARAS" STYLE | |||||||
52. | ERDÉLYI VADKACSACOMB | - | - | 3 db | 1580 | ||
( kemencében sült vadkacsacomb, flambírozott gyümölcsökkel, áfonyás szilvával) | |||||||
SIEBENBÜRGER WILDENTE GEBRATEN | |||||||
TRANSYLVANIAN ROAST WILD DUCK | |||||||
53. | VÖRÖSBOROS SZARVASPÖRKÖLT | - | - | 20 | 1080 | ||
HIRSCHPÖRKÖLT MIT ROTWEIN | |||||||
DEER STEW WITH RED WINE | |||||||
ZÓNA: dkg | Ft | ADAG: dkg | Ft | ||||
60. | HARGITAI PÁSZTORGOMBA | - | - | 4 db | 770 | ||
( juhtúróval töltött csiperkegomba, roston ) | |||||||
"HARGITAER" HIRTENPILZ | |||||||
SHEPHERD MUSHROOMS "HARGITA" STYLE | |||||||
61. | BÁTHORY CSIRKECOMB | - | - | 1 db | 770 | ||
( filézett csirkecomb roston, fűszeresvaj, kukorica ) | |||||||
"BÁTHORY" HUHNKEULE | |||||||
LEG OF CHICKEN "BÁTHORY" STYLE | |||||||
62. | SZÉKELY GÖNGYÖLTHÚS | - | - | 2 db | 870 | ||
( kapros sajt, pulykamellbe göngyölve ) | |||||||
"SZÉKELY" PUTENBRATEN ROULADE | |||||||
"SZÉKELY" ROAST TURKEY ROULADE | |||||||
63. | ERDÉSZNÉ VADAS NYULA, ZÖLDSÉGES SPAGETTIVEL | - | - | 25 | 1340 | ||
( füstölt szalonnával tüzdelt nyúlcomb sülve, kakukfûvel, mustárral fehérborral ízesített zöldségmártással) | |||||||
HASENKEULE IN WILDSOSSE MIT SPAGHETTI | |||||||
LEG OF HARE IN VENISON SAUCE WITH SPAGHETTI | |||||||
64. | KOLOZSVÁRI KEMENCÉS TÖLTÖTTKÁPOSZTA | - | - | 2 db | 720 | ||
"KOLOZSVÁRER" GEFÜLLTES KRAUT | |||||||
"KOLOZSVÁR" STUFFED CABBAGE | |||||||
65. | MICS | - | - | 5 db | 740 | ||
( fűszeres darált borjúnyak, sertés roston erős mustárral ) | |||||||
MITSCH | |||||||
MICH | |||||||
66. | BRASSÓI APRÓPECSENYE | - | - | 15 | 870 | ||
( kockára vágott, fokhagymás szűzpecsenye ) | |||||||
KRONSTÄDTER SCHWEINSKLEINBRATEN | |||||||
PORK MEDALLION "BRASSO" STYLE | |||||||
67. | TORDAI LACIPECSENYE | - | - | 15 | 750 | ||
( karaj roston, kolbászkarika, pirított káposzta ) | |||||||
JUNGSCHWEINSSCHNITTEN AUF "TORDA" ART | |||||||
PIGLET FILLETS Á LA "TORDA" | |||||||
68. | ERDÉLYI FLECKEN ( AHOGY CZIPI BÁCSI CSINÁLTA ) | - | - | 25 | 850 | ||
SIEBENBÜRGER SCHWEINFLECKEN | |||||||
TRANSYLVANIAN PORK FILLET | |||||||
69. | ERDÉLYI FATÁNYÉROS | - | - | 20 | 890 | ||
( szűzpecsenye, hátszín, karaj, csülök, pirított káposzta ) | |||||||
SIEBENBÜRGER HOLZPLATTE | |||||||
TRANSYLVANIAN WOODEN PLATE | |||||||
70. | HARGITAI ROSTÉLYOS | - | - | 15 | 990 | ||
( hátszínszelet roston, gombás-borsos-hagymás-kolbászos-szalonnás pikáns ragu ) | |||||||
"HARGITAI" ROSTBRATEN | |||||||
RIB-STEAK "HARGITA" STYLE | |||||||
71. | HAVASI BÁRÁNYSÜLT, CIKAKÁPOSZTÁVAL | - | - | 20 | 1350 | ||
( roston báránycomb, tárkony, cika káposzta ) | |||||||
LAMBBRATEN "HAVAS" ART | |||||||
ROAST LAMB "HAVAS" GIRL STYLE | |||||||
72. | 2 SZEMÉLYES SZÉKELY FATÁNYÉROS | - | - | 2660 | |||
( töltött káposzta, székely göngyölthús, pásztorgomba, mics, fokhagymás flekken, sertés csülök, puliszka, pirított káposzta, petrezselymes burgonya ) | |||||||
"SZÉKELY" GERICHT FÜR 2 PERSONEN | |||||||
"SZÉKELY" PLATE FOR 2 PERSONS | |||||||
ZÓNA: dkg | Ft | ADAG: dkg | Ft | ||||
80. | ANANÁSSZAL TÖLTÖTT PULYKAMELL | 6 | 480 | 12 | 790 | ||
PUTENBRUSTSCHNITTE MIT ANANAS GEFÜLLT | |||||||
STUFFED SLICES BREAST OF TURKEY WITH PINEAPPLE | |||||||
81. | PULYKAMELL ÍNYENC MÓDRA | 6 | 530 | 12 | 820 | ||
(mellfilé roston, õszibarack, sajt) | |||||||
PUTENBRUSTSCHNITTE NACH "INYENC" ART | |||||||
SLICES BREAST OF TURKEY "INYENC" STYLE | |||||||
82. | JUHTÚRÓVAL TÖLTÖTT PULYKAMELL | 6 | 540 | 12 | 890 | ||
PUTENBRUSTSCHNITTE MIT SCHAFKÄSE GEFÜLT | |||||||
STUFFED SLICES BREAST OF TURKEY WITH EVE'S CHEESE | |||||||
83. | BANÁNNAL TÖLTÖTT JÉRCEMELL | 6 | 520 | 12 | 810 | ||
HENNEFILET, BANANE | |||||||
SPRING CHICKEN FILLET, BANANA | |||||||
84. | KIJEVI CSIRKEMELL | 6 | 480 | 12 | 790 | ||
JUNGHENNENBRUST NACH "KIEV" ART | |||||||
CHICKEN BREAST OF TURKEY "KIEV" STYLE | |||||||
85. | TEJSZÍNES GOMBÁS JÉRCEMELL | 6 | 490 | 12 | 790 | ||
HENNEBRUSTFILET PILZEREMESOSSE | |||||||
BREAST OF PULLET MUSHROOM CREAM SAUCE | |||||||
86. | LIBAMÁJSZELETEK ROSTON | - | - | 16 | 1520 | ||
GÄNSELEBER SCHNITTER VOM ROST | |||||||
ROASTED GOOSE LIVER SLICES | |||||||
87. | RÁNTOTT SERTÉSBORDA | 6 | 350 | 12 | 590 | ||
GEBACKENE SCWEINERIPPEN | |||||||
PORK CUTLETS FRIED IN BREADCRUMBS | |||||||
88. | SAJTTAL, SONKÁVAL TÖLTÖTT SERTÉSSZELET | 6 | 520 | 12 | 820 | ||
SCHWEINESCHNITZEL MIT KÄSE UND SCHINKEN GEFÜLLTES | |||||||
PORK FILLET STUFFED WITH CHEESE AND HAM | |||||||
89. | CSONGRÁDI TÖLTÖTT TEKERCS | 1 db | 490 | 2 db | 790 | ||
GEFÜLLTE SCHWEINSKARRE "CSONGRÁD" ART | |||||||
STUFFED PORK CUTLETS "CSONGRÁD" STYLE | |||||||
90. | BORJÚ BÉCSIESEN | 5 | 490 | 15 | 1150 | ||
WIENER SCHNITZEL | |||||||
VIENNA SCALLOP | |||||||
91. | CIGÁNYPECSENYE | - | - | 15 | 760 | ||
ZIDEUNERBRATEN | |||||||
ROAST PORK, GIPSY STYLE | |||||||
92. | SZÛZÉRMÉK MAGYAROSAN | 6 | 540 | 15 | 870 | ||
JUNGFERNMEDALLIONS AUF UNGARISCHE ART | |||||||
MEDALLIONS OF FILLET MIGNON OF PORK HUNGARIANN STYLE | |||||||
93. | BÉLSZÍNSZELET "MONTE CARLO" MÓDRA | - | - | 18 | 1780 | ||
(füstölt marhanyelv, gomba, tükötojás, vajas zöldborsó) | |||||||
LEDENSCHNITTEN "MONTE CARLO" ART | |||||||
TOURNEDOS "MONTE CARLO" STYLE | |||||||
94. | LECSÓS ROSTÉLYOS | - | - | 15 | 920 | ||
ROSTBRATEN MIT LETSCHO | |||||||
RIB-ROAST WITH LECHO | |||||||
ADAG: | Ft | ||||||
101. | TARTÁRMÁRTÁS | 160 | |||||
TARTAREN SOSSE | |||||||
TARTARE SAUCE | |||||||
102. | ÁFONYAMÁRTÁS | 230 | |||||
PREISSELBEERE-SOSSE | |||||||
WHORTLEBERRY SAUCE | |||||||
103. | TEJSZÍNES GOMBAMÁRTÁS | 240 | |||||
PILZRAHMSOSSE | |||||||
MUSHROOM CREAM SAUCE | |||||||
ADAG: dkg | Ft | ||||||
110. | VAJAS ZÖLDSÉGEK | 220 | |||||
111. | PÁROLT RIZS | 180 | |||||
112. | PETREZSELMYES BURGONYA | 120 | |||||
113. | SÜLTBURGONYA | 180 | |||||
114. | KEMENCÉS BURGONYA, FŰSZERES VAJJAL | 210 | |||||
115. | SPAGETTI | 160 | |||||
116. | BURGONYAFÁNK | 230 | |||||
117. | KROKETT | 220 | |||||
ADAG: dkg | Ft | ||||||
120. | ŐSZIBARACK | 250 | |||||
121. | ANANÁSZ | 250 | |||||
ADAG: | Ft | ||||||
130. | CSEMEGE UBORKA | 200 | |||||
ESSIGGURKEN | |||||||
PICKLED GHERKINS | |||||||
131. | ECETES ALMAPAPRIKA | 200 | |||||
EISSGAGFELSPAPRIKA | |||||||
PICKLED GREEN PEPPER | |||||||
132. | KÁPOSZTA SALÁTA | 160 | |||||
KRAUTSALAT | |||||||
CABBAGE SALAD | |||||||
133. | CÉKLA SALÁTA | 200 | |||||
ROTE RÜBEN | |||||||
HORSE RADISH | |||||||
134. | PARADICSOM SALÁTA | 240 | |||||
TOMATENSALAT | |||||||
TOMATO SALAD | |||||||
135. | TEJFÖLÖS UBORKASALÁTA | 240 | |||||
GURKENSALAT MIT SAUERE SAHNE | |||||||
CUCUMBER SALAD WITH SOUR CREAM | |||||||
136. | IDEI VEGYESSALÁTA | 280 | |||||
GEMISCHTER SALAT | |||||||
ASSORTED SALAD | |||||||
137. | CSÁNGÓ SALÁTA | 280 | |||||
( Lilahagyma, marinált paprika, fehérboros savanyú káposzta, juhtúró ) | |||||||
CSÁNGÓSALAT | |||||||
CSÁNGÓ SALAD | |||||||
138. | SZÉKELY CSALAMÁDÉ | 280 | |||||
( káposzta, sárgarépa, csemege uborka, marinált paprika, zöld paradicsom, hagyma,kecske sajt, olajos ecetben érlelve ) | |||||||
HAUSGEMACHTER GEMISCHTER SALAT, "SZÉKELY" | |||||||
HOME MADE MIXED SALAD, "SZÉKELY" | |||||||
ADAG: dkg | Ft | ||||||
140. | HÁROMSZÉKI JUHTÚRÓS PULISZKA | 390 | |||||
POLENTA MIT SCHAFKÄSE Á LA "HÁROMSZÉK" | |||||||
"HÁROMSZÉK" CONRPORIDGE WITH EVE CHEESE | |||||||
141. | HÁZI TÚRÓSCSUSZA TEPERTŐVEL | 450 | |||||
TOPFENFLECKERL MIT GRIEBEN | |||||||
CURD SQUARE PASTA WITH PIG'S CRACKLINGS | |||||||
142. | HÁTSZEGI TÚRÓSPALACSINTA | 2 db | 240 | ||||
"HÁTSZEGI" QARKPALATSCHINKEN | |||||||
"HÁTSZEGI" COTTAGE CHEESE PANCAKE | |||||||
143. | GUNDEL PALACSINTA | 290 | |||||
PFANNKUCHEN "GUNDEL" ART | |||||||
PANCAKE "GUNDEL" STYLE | |||||||
144. | ÁFONYÁS PALACSINTA TEJSZÍNHABBAL | 2 db | 240 | ||||
PREISELBEERE PALATSCHINKEN | |||||||
WHORTLEBERRY PANCAKE | |||||||
145. | SZÉPVÍZI ALMA KÖNTÖSBEN | 220 | |||||
"SZÉPVÍZI" GEBACKENER APFEL | |||||||
"SZÉPVÍZI" FRIED APPLE | |||||||
146. | GESZTENYEPÜRÉ TEJSZÍNHABBAL | 290 | |||||
KASTANIENPÜREE MIT SAHNE | |||||||
CHESTNUT PUREE WITH CREAM | |||||||
147. | JÉGRKÉMTORTA TEJSZÍNHABBAL | 290 | |||||
PARFAIT | |||||||
160. | KENYÉR | 1 db | 30 |
Üzletvezető: György Mária | Konyhafőnök: Guriga |
Minden kedves vendégünknek kellemes időtöltést és jó étvágyat kíván a Székely vendéglő személyzete
Telefon: 62 / 401-791 |