SZÉKELY VENDÉGLŐ

ÉTLAP

Levesek
Suppen
Soups
ZÓNA: dl Ft ADAG: dl Ft
1.  FÁCÁNLEVES CSIGATÉSZTÁVAL 2,5 220 5 380
FASONSUPPE
PHEASANT SOUP
2.  ERŐLEVES "COLBERT" MÓDON - - 5 260
( fürjtojás, zöldborsó, répa )
DOPPELKRAFTBRÜHE AUF "COLBERT" ART
CONSOMMÉ "COLBERT"
3.  ERDÉLYI HÚSGOMBÓC CSORBA 2,5 220 5 380
( darált marhahúsgombóc, zöldségek, lestyán, paradicsompürével enyhén savanyítva )
FLEISCHKNÖDELN "CSORBA" SUPPE AUF "TRANSSYLRANISCHE" ART
MET DUMPLINGS CSORBA SOPUS "TRANSYLVANIAN" STYLE
4.  TÁRKONYOS VADRAGULEVES "ERDÉSZNÉ" MÓDRA 2,5 220 5 380
( őz, zöldségek, gomba, juhtúrós galuska, tejföl )
WILDRAGOUTSUPPE Á LA FORAU ERDÉSZ MIT ESTRAGON
WILDRAGOUT SOPS MRS. ERDÉSZ STYLE WITH TARRAGON
5.  HIDEG VEGYES GYÜMÖLCSLEVES, TEJSZÍNHABBAL - - 2,5 280
KALTE JOHANNISBEERE SUPPE
COLD RED CURRANT SOUP
Előételek
Vorspeisen
Appetizers
ZÓNA: dkg Ft ADAG: dkg Ft
10.  TATÁRBIFSZTEK - - 18 1410
TATARBEEFSTEAK
TATAR BEEFSTEAK
11.  MAKÓI LIBAMÁJ - - 15 1110
( hideg libamáj zsírjában, rántott hagymakarika )
KALTE GÖNSELEBER IN EIGENEM FETT
COLD GOOSE LIVER IN ITS FAT
12.  LIBATEPERTŐ LILAHAGYMÁVAL - - 20 490
13.  VADÁSZPALACSINTA "CSIKI" MÓDRA - - 1 db 490
( szarvashússal töltött palacsinta, vörösboros mártás )
J(GER-PALATSCHINKEN Á LA "CSIKI"
HUNTER PANCAKE "CSIKI" STYLE
vegetáriánus ételek
ADAG: dkg Ft
20.  SALÁTA KAVALKÁD - - 490
(paradicsom, kígyóuborka, retek, káposzta, répa, lilahagyma, kukorica, reszelt sajt, joghurt öntet)
GEMI SCHALAT
MIXED SALAD
21.  GOMBAFEJEK RÁNTVA - - 520
PILZKÖPFE GEBACKEN
FRIED MUSHROOM HEAD
22.  SAJT RÁNTVA - - 520
GEBACKENER KSE
CHEESE FRIED IN BREADCRUMBS
23.  JUHTÚRÓVAL TÖLTÖTT SAJT - - 590
KÄSE MIT QUARK GEFÜLLTE
24.  KELVIRÁG SÖRTÉSZTÁBAN - - 620
BLUMENKAHL GEBACKEN
FRIED CAULIFLOWER
25.  GOMBÁS RIZOTTO, SAJTTAL - - 380
CHAMPIGNONRISOTTO MIT KÄSE
MUSHROOM-RISOTTO WITH CHEESE
26.  1 SZEMÉLYES VEGETÁRIÁNUS TÁL - - 820
( gombafejek rántva, kelvirág sörtésztában, juhtúróval töltött sajt, zöldköret )
Készételek
Fertige speisen
Prepared dishes
ZÓNA: dkg Ft ADAG: dkg Ft
30.  PACALPÖRKÖLT KÖMÉNYES BURGONYÁVAL 10 300 25 640
KALDAUNE PÖRKÖLT
TRIPES PÖRKÖLT
31.  TEJFÖLÖS BORJÚPAPRIKÁS, JUHTÚRÓS GALUSKÁVAL 8 590 20 990
KALBSPAPRIKASCH MIT NOCKERLN
CREAMED REAE PÖRKÖLT WITH GNOCCHI
Halételek
Fischgerichte
Fish dishes
ZÓNA: dkg Ft ADAG: dkg Ft
40.  FILÉZETT SZEGEDI PONTYHALÁSZLÉ 5 250 20 650
SZEGEDER KARPFENSUPPE
SZEGED FISHERMAN'S CARP SOUP
41.  HALTEPERTŐ LILAHAGYMÁVAL - - 20 750
GEBACKENE FISHSTÜCKEN
FRIED FISHPIECES
42.  SZÉKELY HALPAPRIKÁS - - 15 880
( pontypaprikás, juhtúrós tépett csusza )
"SZÉKELY" FISCHRAHMPAPRIKASCH
"SZÉKELY" CREAMED FISH-STEW
43.  FILÉZETT PONTY, TEJSZÍNES GOMBAMÁRTÁSSAL 5 320 15 710
KARPFEN IN PILZEREMESOSSE MIT BUTTERKARTOFELN
CARP WITH CREAMED MUSHROOM AND BUTTERED POTATOES
44.  FILÉZETT PONTY RÁNTVA 5 300 15 660
KARPFENFILLET GEBACKEN
FRIED CARPENFILLET
45.  FOGASSZELET "ORLY" MÓDRA 5 440 15 1080
SCHILFILLETS IN BIERTEIG
FILLETS OF PIKE-PERCH "ORLY" STYLE
46.  HEGYI PISZTRÁNG ROSTON, EGÉSZBEN - - 30 1350
BERGFORELLE IM GANZEN GEBRATEN
MOUNTAIN TROUT FRIED IN ONE
47.  2 SZEMÉLYES HALFATÁNYÉROS - - 2750
( egész pisztráng roston, pontyfilé roston, pirított gomba, fogasfilé "Orly" módra, rántott harcsaszelet )
FISCHGERICHT FÜR 2 PERSONEN
FISH PLATE FOR 2 PERSONS
Vadételek
Wildgerichte
Wild game dishes
ZÓNA: dkg Ft ADAG: dkg Ft
50.  ŐZHÚS "STROGANOFF" MÓDRA - - 15 1320
( kockázott őzhús füstölt szalonnával, gombával, uborkával, kapribogyóval, majd fehérborral, tejszínnel ízesítve )
REHFILETS ART "STROGANOFF"
FILLET OF VENISON "STROGANOFF" STYLE
51.  ÁFONYÁS SZARVASSZELETEK "FOGARAS" MÓDRA - - 15 1410
( roston szarvasszeletek, áfonyában átsütve )
HIRSCHFILET MIT HEIDEBEERE AUF "FOGARAS" ART
DEER PIECES WITH CRANBERRY "FOGARAS" STYLE
52.  SZARVASSZELETEK "FŐVADÁSZ" MÓDRA - - 15 1550
( roston szarvas, libamáj, gomba, zöldborsó, barnamártás )
HIRSCHNITTE NACH "J(GER" ART
VENISON SLICES "HUNTER" STYLE
53.  VÖRÖSBOROS SZARVASPÖRKÖLT - - 20 1080
HIRSCHPÖRKÖLT MIT ROTWEIN
DEER STEW WITH RED WINE
Erdélyi ételek
Siebenbürger gericht
Transylvanian foods
ZÓNA: dkg Ft ADAG: dkg Ft
60.  HARGITAI PÁSZTORGOMBA - - 4 db 740
( juhtúróval töltött csiperkegomba, roston )
"HARGITAER" HIRTENPILZ
SHEPHERD MUSHROOMS "HARGITA" STYLE
61.  BÁTHORY CSIRKECOMB - - 1 db 750
( filézett csirkecomb roston, fűszeresvaj, kukorica )
"BÁTHORY" HUHNKEULE
LEG OF CHICKEN "BÁTHORY" STYLE
62.  SZÉKELY GÖNGYÖLTHÚS - - 2 db 840
( kapros sajt, pulykamellbe göngyölve )
"SZÉKELY" PUTENBRATEN ROULADE
"SZÉKELY" ROAST TURKEY ROULADE
63.  LUDASI KACSASÜLT, ÁFONYÁS ALMÁVAL - - 1 db 1150
( roston kacsacomb, áfonyás sült alma )
ENTENBRATEN "LUDASI" ART
ROAST DUCK "LUDASI" STYLE
64.  KOLOZSVÁRI KEMENCÉS TÖLTÖTTKÁPOSZTA - - 2 db 690
"KOLOZSVÁRER" GEFÜLLTES KRAUT
"KOLOZSVÁR" STUFFED CABBAGE
65.  MICS - - 5 db 710
( fűszeres darált borjúnyak, sertés roston erős mustárral )
MITSCH
MICH
66.  BRASSÓI APRÓPECSENYE - - 15 820
( kockára vágott, fokhagymás szűzpecsenye )
KRONSTÄDTER SCHWEINSKLEINBRATEN
PORK MEDALLION "BRASSO" STYLE
67.  TORDAI LACIPECSENYE - - 15 710
( karaj roston, kolbászkarika, pirított káposzta )
JUNGSCHWEINSSCHNITTEN AUF "TORDA" ART
PIGLET FILLETS Á LA "TORDA"
68.  NAGYSZEBENI FOKHAGYMÁS FLEKKEN - - 20 710
( nyakaskaraj roston, vörösboros fokhagyma )
"NAGYSZEBENER" SCHWEINFLECKEN MIT KNOBLAUCH
"NAGYSZEBENI" PORK FILLET WITH GARLIC
69.  ERDÉLYI FATÁNYÉROS - - 20 860
( szűzpecsenye, hátszín, karaj, csülök, pirított káposzta )
SIEBENBÜRGER HOLZPLATTE
TRANSYLVANIAN WOODEN PLATE
70.  HARGITAI ROSTÉLYOS - - 15 990
( hátszínszelet roston, gombás-borsos-hagymás-kolbászos-szalonnás pikáns ragu )
"HARGITAI" ROSTBRATEN
RIB-STEAK "HARGITA" STYLE
71.  HAVASI BÁRÁNYSÜLT, CIKAKÁPOSZTÁVAL - - 20 1350
( roston báránycomb, tárkony, cika káposzta )
LAMBBRATEN "HAVAS" ART
ROAST LAMB "HAVAS" GIRL STYLE
72.  2 SZEMÉLYES SZÉKELY FATÁNYÉROS - - 2550
( töltött káposzta, székely göngyölthús, pásztorgomba, mics, fokhagymás flekken, sertés csülök, puliszka, pirított káposzta, petrezselymes burgonya )
"SZÉKELY" GERICHT FÜR 2 PERSONEN
"SZÉKELY" PLATE FOR 2 PERSONS
Frissensültek
Frischgebratene gerichte
Freshly fried dishes
ZÓNA: dkg Ft ADAG: dkg Ft
80.  ANANÁSSZAL TÖLTÖTT PULYKAMELL 6 460 12 760
PUTENBRUSTSCHNITTE MIT ANANAS GEFÜLLT
STUFFED SLICES BREAST OF TURKEY WITH PINEAPPLE
81.  BOHÉM PULYKA 5 490 15 790
TRUTHAHNBRUSTSCHNITTE BOHÉME ART
BREAST OF TURKEY BOHÉME STYLE
82.  JUHTÚRÓVAL TÖLTÖTT PULYKAMELL 6 520 12 860
PUTENBRUSTSCHNITTE MIT SCHAFKÄSE GEFÜLT
STUFFED SLICES BREAST OF TURKEY WITH EVE'S CHEESE
83.  KÓKUSZBAN FORGATOTT PULYKAMELL RÁNTVA 6 410 12 720
GEBACKENER PUTENBRUSTSCHNITZEL
FRIED BREAST OF TURKEY WITH BREADCRUMBS
84.  KIJEVI CSIRKEMELL 6 460 12 760
JUNGHENNENBRUST NACH "KIEV" ART
CHICKEN BREAST OF TURKEY "KIEV" STYLE
85.  TEJSZÍNES GOMBÁS JÉRCEMELL 6 490 12 790
HENNEBRUSTFILET PILZEREMESOSSE
BREAST OF PULLET MUSHROOM CREAM SAUCE
86.  LIBAMÁJSZELETEK ROSTON - - 16 1520
GÄNSELEBER SCHNITTER VOM ROST
ROASTED GOOSE LIVER SLICES
87.  RÁNTOTT SERTÉSBORDA 6 350 12 590
GEBACKENE SCWEINERIPPEN
PORK CUTLETS FRIED IN BREADCRUMBS
88.  SAJTTAL, SONKÁVAL TÖLTÖTT SERTÉSSZELET 6 490 12 790
SCHWEINESCHNITZEL MIT KÄSE UND SCHINKEN GEFÜLLTES
PORK FILLET STUFFED WITH CHEESE AND HAM
89.  CSONGRÁDI TÖLTÖTT TEKERCS 1 db 490 2 db 790
GEFÜLLTE SCHWEINSKARRE "CSONGRÁD" ART
STUFFED PORK CUTLETS "CSONGRÁD" STYLE
90.  BORJÚ BÉCSIESEN 5 490 15 1050
WIENER SCHNITZEL
VIENNA SCALLOP
91.  BORJÚSZELET MAGYARÓVÁRI MÓDON - - 1380
"MAGYARÓVÁRER" KALBSKOTELETTE
VEAL CUTLET "MAGYARÓVÁR" STYLE
92.  BIFSZTEK TÜKÖRTOJÁSSAL - - 18 1520
BEEFSTEAK
BEEF-STECK
93.  BÉLSZÍNSZELETEK "HUNGÁRIA" MÓDON - - 18 1820
LEDENSCHNITTEN "HUNGARIA" ART
TOURNEDOS "HUNGARIA" STYLE
Mártások
Sosse
Sauce
ADAG: Ft
101.  TARTÁRMÁRTÁS 160
TARTAREN SOSSE
TARTARE SAUCE
102.  SAJTMÁRTÁS 250
KÄSESOSSE
CHEESE SAUCE
103.  TEJSZÍNES GOMBAMÁRTÁS 210
PILZRAHMSOSSE
MUSHROOM CREAM SAUCE
Köretek
Garnierungen
Garnishes
ADAG: dkg Ft
110.  VAJAS ZÖLDSÉGEK 200
111.  PÁROLT RIZS 150
112.  PETREZSELMYES BURGONYA 100
113.  SÜLTBURGONYA 150
114.  KEMENCÉS BURGONYA, FŰSZERES VAJJAL 180
115.  KROKETT 180
Befőttek
Kompotte
Bottled fruit
ADAG: dkg Ft
120.  ŐSZIBARACK 220
121.  ANANÁSZ 220
Saláták
Salaten
Salads
ADAG: Ft
130.  CSEMEGE UBORKA 180
ESSIGGURKEN
PICKLED GHERKINS
131.  ECETES ALMAPAPRIKA 180
EISSGAGFELSPAPRIKA
PICKLED GREEN PEPPER
132.  KÁPOSZTA SALÁTA 140
KRAUTSALAT
CABBAGE SALAD
133.  CÉKLA SALÁTA 160
ROTE RÜBEN
HORSE RADISH
134.  PARADICSOM SALÁTA 220
TOMATENSALAT
TOMATO SALAD
135.  TEJFÖLÖS UBORKASALÁTA 220
GURKENSALAT MIT SAUERE SAHNE
CUCUMBER SALAD WITH SOUR CREAM
136.  IDEI VEGYESSALÁTA 250
GEMISCHTER SALAT
ASSORTED SALAD
137.  CSÁNGÓ SALÁTA 250
( Lilahagyma, marinált paprika, fehérboros savanyú káposzta, juhtúró )
CSÁNGÓSALAT
CSÁNGÓ SALAD
Tészták - desszertek
Nudeln - Süss-speisen
Pasta - Desserts
ADAG: dkg Ft
140.  HÁROMSZÉKI JUHTÚRÓS PULISZKA 360
POLENTA MIT SCHAFKÄSE Á LA "HÁROMSZÉK"
"HÁROMSZÉK" CONRPORIDGE WITH EVE CHEESE
141.  HÁZI TÚRÓSCSUSZA TEPERTŐVEL 390
TOPFENFLECKERL MIT GRIEBEN
CURD SQUARE PASTA WITH PIG'S CRACKLINGS
142.  HÁTSZEGI TÚRÓSPALACSINTA 2 db 220
"HÁTSZEGI" QARKPALATSCHINKEN
"HÁTSZEGI" COTTAGE CHEESE PANCAKE
143.  ORDAS PALACSINTA 2 db 240
"ORDAS" PALATSCHINKEN
"ORDAS" PANCAKE
144.  ÁFONYÁS PALACSINTA TEJSZÍNHABBAL 2 db 220
PREISELBEERE PALATSCHINKEN
WHORTLEBERRY PANCAKE
145.  SZÉPVÍZI ALMA KÖNTÖSBEN 220
"SZÉPVÍZI" GEBACKENER APFEL
"SZÉPVÍZI" FRIED APPLE
146.  GESZTENYEPÜRÉ TEJSZÍNHABBAL 260
KASTANIENPÜREE MIT SAHNE
CHESTNUT PUREE WITH CREAM
147.  JÉGRKÉMTORTA TEJSZÍNHABBAL 240
PARFAIT
160.  KENYÉR 1 db 20

Üzletvezető: György MáriaKonyhafőnök: Guriga
Minden kedves vendégünknek kellemes időtöltést és jó étvágyat kíván a Székely vendéglő személyzete
Telefon: 62 / 401-791