SZÉKELY VENDÉGLŐ
ÉTLAP
Levesek |
|||||
Suppen |
|||||
Soups |
ZÓNA: dl |
Ft |
ADAG: dl |
Ft |
|
1 |
FÁCÁNLEVES CSIGATÉSZTÁVAL |
2,5 |
280 |
5 |
440 |
FASON SUPPE |
|||||
PHEASANT SOUP |
|||||
3 |
ERDÉLYI HÚSGOMBÓC CSORBA |
2,5 |
250 |
5 |
390 |
( darált marhahúsgombóc, zöldségek, lestyán, paradicsompürével enyhén savanyítva ) |
|||||
FLEISCHKNÖDELN "CSORBA" SUPPE AUF "TRANSSYLRANISCHE" ART |
|||||
MET DUMPLINGS CSORBA SOUPS "TRANSYLVANIAN" STYLE |
|||||
4 |
TÁRKONYOS VADRAGULEVES "ERDÉSZNÉ" MÓDRA |
2,5 |
250 |
5 |
390 |
( őz, zöldségek, gomba, juhtúrós galuska, tejföl ) |
|||||
WILDRAGOUTSUPPE Á LA FORAU ERDÉSZ MIT ESTRAGON |
|||||
WILDRAGOUT SOUP MRS. ERDÉSZ STYLE WIDTH TARRAGON |
|||||
6 |
SZARVASGULYÁS CSIPETKÉVEL |
2,5 |
330 |
5 |
550 |
HIRCHGULASCH |
|||||
GOULASH OF VENISON |
|||||
Előételek |
|||||
Vorseisen |
|||||
Appetizers |
ZÓNA: dkg |
Ft |
ADAG: dkg |
Ft |
|
10 |
TATÁRBIFSZTEK |
18 |
1480 |
||
TATARBEEFSTEAK |
|||||
TATAR BEEFSTEAK |
|||||
12 |
CAMEMBERT SAJT RÁNTVA, ÁFONYAMÁRTÁSBAN |
10 |
520 |
||
CAMEMBERT GEBACKENER KÄSE |
|||||
CAMEMBERT CHEESE FRIED IN BREADCRUMBS |
|||||
13 |
VADÁSZPALACSINTA "CSIKI" MÓDRA |
1 db |
490 |
||
( szarvashússal töltött palacsinta, vörösboros mártás ) |
|||||
JÄGER-PALATSCHINKEN Á LA "CSIKI" |
|||||
HUNTER PANCAKE "CSIKI" STYLE |
AZ ÉTELEK ÁRAI A KÖRETEK ÁRÁT NEM TARTALMAZZÁK!
Vegetáriánus ételek |
ADAG: dkg |
Ft |
||||
20 |
SALÁTA KAVALKÁD |
570 |
||||
( paradicsom, kígyóuborka, retek, káposzta, répa, lilahagyma, kukorica, |
||||||
GEMI SCHALAT |
||||||
MIXED SALAD |
||||||
21 |
GOMBAFEJEK RÁNTVA |
590 |
||||
PILZKÖPFE GEBACKEN |
||||||
FRIED MUSCROOM HEAD |
||||||
22 |
SAJT RÁNTVA |
640 |
||||
GEBACKENER KÄSE |
||||||
CHEESE FREID IN BREADCRUMBS |
||||||
23 |
JUHTÚRÓVAL TÖLTÖTT SAJT |
690 |
||||
KÄSE MIT QUARK GEFÜLLTE |
||||||
24 |
KELVIRÁG SÖRTÉSZTÁBAN |
690 |
||||
BLUMENKAHL GEBACKEN |
||||||
FRIED CAULIFLOWER |
||||||
25 |
GOMBÁS RIZOTTO, SAJTAL |
420 |
||||
CHAMPIGNONRISOTTO MIT KÄSE |
||||||
MUSHROOM-RISOTTO WITH CHEESE |
||||||
26 |
1 SZEMÉLYES VEGETÁRIÁNUS TÁL |
890 |
||||
(gombafejek rántva, kelvirág sörtésztában, juhtúróval töltött sajt, zöldköret) |
||||||
Készételek |
||||||
Fertige speisen |
||||||
Prepared dishes |
ZÓNA: dkg |
Ft |
ADAG: dkg |
Ft |
||
30 |
PACALPÖRKÖLT KÖMÉNYES BURGONYÁVAL |
10 |
300 |
25 |
640 |
|
KALDAUNE PÖRKÖLT |
||||||
TRIPES PÖRKÖLT |
||||||
31 |
TEJFÖLÖS BORJÚPAPRIKÁS, JUHTÚRÓS GALUSKÁVAL |
8 |
590 |
20 |
990 |
|
KALBSPAPRIKASCH MIT NOCKERLN |
||||||
CREAMED REAMED REAE PÖRKÖLT WIDTH GNOCCHI |
||||||
35 |
SZÉKELYKÁPOSZTA |
8 |
460 |
18 |
660 |
|
SZÉKELYGULASCH |
||||||
PORK STEW SZÉKELY STYLE |
||||||
53 |
VÖRÖSBOROS SZARVASPÖRKÖLT |
- |
- |
20 |
1080 |
|
HIRSCHPÖRKÖLT MIT ROTWEIN |
||||||
DEER STEW WITH RED WINE |
Halételek |
|||||
Fischgerichte |
|||||
Fish dishes |
ZÓNA: dkg |
Ft |
ADAG: dkg |
Ft |
|
40 |
FILÉZETT SZEGEDI PONTYHALÁSZLÉ |
5 |
350 |
20 |
750 |
SZEGEDER KARPFENSUPPE |
|||||
SZEGED FISHERMAN'S CARP SOUP |
|||||
48 |
HALLÉ, HAL BELSŐSÉGGEL CSÉSZÉBEN |
5 |
390 |
- |
- |
FISHROGENSUPPE |
|||||
ROE OF FISH SOUP |
|||||
41 |
HALTEPERTŐ LILAHAGYMÁVAL |
- |
- |
20 |
790 |
GEBACKENE FISHTÜCKEN |
|||||
FREID FISHPIECES |
|||||
42 |
SZÉKELY HALPAPRIKÁS |
- |
- |
15 |
990 |
( pontypaprikás, juhtúrós tépett csusza ) |
|||||
"SZÉKELY" FISCHRAHMPAPRIKASCH |
|||||
"SZÉKELY" CREAMED FISH-STEW |
|||||
43 |
FILÉZETT PONTY, TEJSZÍNES GOMBAMÁRTÁSSAL |
5 |
390 |
15 |
860 |
KARPFEN IN PILZEREMESOSSE MIT BUTTERKARTOFFELN |
|||||
CARP WIDTH CREAMED MUSHROOM AND BUTTERED POTATOES |
|||||
44 |
FILÉZETT PONTY RÁNTVA |
5 |
360 |
15 |
760 |
KARPFENFILLET GEBACKEN |
|||||
FRIED CARPENFILLET |
|||||
45 |
FOGASSZELET "ORLY" MÓDRA |
5 |
440 |
15 |
1080 |
SCHILFILLET GEBACKEN |
|||||
FILLETS OF PIKE-PERCH "ORLY" STYLE |
|||||
46 |
HEGYI PISZTRANG ROSTON, EGÉSZBEN |
- |
- |
30 |
1390 |
BERGFORELLE IM GANZEN GEBRATEN |
|||||
MOUNTAIN TROUT FREID IN ONE |
|||||
47 |
2 SZEMÉLYES HALFATÁNYÉROS |
- |
- |
2790 |
|
( egész pisztráng roston, pontyfilé roston, pirított gomba, fogasfilé "Orly" módra, rántott harcsaszelet ) |
|||||
FISCHGERICHT FÜR 2 PERSONEN |
|||||
FISH PLATE FOR 2 PERSONS |
|||||
Vadételek |
|||||
Wildgerichte |
|||||
Wild game dishes |
ZÓNA: dkg |
Ft |
ADAG: dkg |
Ft |
|
55 |
SZARVASSZELETEK "VILLA FRANCE" MÓDRA |
- |
- |
15 |
1690 |
( sült szarvascomb, áfonyás-egzotikus gyümölcsös-vörösboros mártás, gombával töltött tojáslepény ) |
|||||
HIRSCHNITTE NACH VILLA FRANCE ART |
|||||
VENISON SLICES VILLA FRANCE STYLE |
|||||
51 |
ÁFONYÁS SZARVASSZELETEK "FOGARAS" MÓDRA |
- |
- |
15 |
1490 |
( roston szarvasszeletek, áfonyában átsütve ) |
|||||
HIRCHFILET MIT HEIDEBEERE AUF "FOGARAS" ART |
|||||
DEER PIECES WITH CRANBERRY "FOGARAS" STYLE |
|||||
52 |
ERDÉLYI VADKACSACOMB |
- |
- |
2 db |
1590 |
( kemencében sült vadkacsacomb, flambírozott gyümölcsökkel, áfonyás szilvával ) |
|||||
SIEBENBÜRGER WILDENTE GEBRATEN |
|||||
TRANSYLVANIAN ROAST WILD DUCK |
Erdélyi ételek |
||||||
Siebenbürger gericht |
||||||
Transylvanian foods |
ZÓNA: dkg |
Ft |
ADAG: dkg |
Ft |
||
60 |
HARGITAI PÁSZTORGOMBA |
- |
- |
4 db |
790 |
|
( juhtúróval töltött csiperkegomba, roston ) |
||||||
"HARGITAER" HIRTENPILZ |
||||||
SHEPHERD MUSHROOMS "HARGITA" STYLE |
||||||
61 |
BÁTHORY CSIRKECOMB |
- |
- |
1 db |
790 |
|
( filézett csirkecomb roston, fűszervaj, kukorica ) |
||||||
"BÁTHORY" HUHNKEULE |
||||||
LEG OF CHICKEN "BÁTHORY" STYLE |
||||||
62 |
SZÉKELY GÖNGYÖLTHÚS |
- |
- |
2 db |
950 |
|
( kapros sajt, pulykamellbe göngyölve ) |
||||||
"SZÉKELY" PUTENBRATEN ROULADE |
||||||
"SZÉKELY" ROAST TURKEY ROULADE |
||||||
73 |
LUDASI LIBAMELL, BABOS KÁPOSZTÁVAL |
- |
- |
20 |
990 |
|
GANSEBRUST IN SEKLERKRAUT LUDAS ART |
||||||
BREAST OF GOOSE IN A CABBAGE TRANSYLVANIA STYLE |
||||||
64 |
KOLOZSVÁRI KEMENCÉS TÖLTÖTTKÁPOSZTA |
- |
- |
2 db |
790 |
|
"KOLOZSVARER" GEFÜLLTES KRAUT |
||||||
"KOLOZSVÁR" STUFFED CABBAGE |
||||||
65 |
MICS |
- |
- |
5 db |
790 |
|
( fűszeres darált borjúnyak, sertés roston erős mustárral ) |
||||||
MITSCH |
||||||
MICH |
||||||
66 |
BRASSÓI APRÓPECSENYE |
- |
- |
15 |
950 |
|
( kockára vágott, fokhagymás szűzpecsenye ) |
||||||
KRONSTADTER SCHWEISKLEINBRATEN |
||||||
PORK MEDALLION "BRASSO" STYLE |
||||||
68 |
ERDÉLYI FLEKKEN ( AHOGY CZIPI BÁCSI CSINÁLTA ) |
- |
- |
25 |
890 |
|
SIEBENBÜRGER SCHWEINFLECKEN |
||||||
TRANSYLVANIAN PORK FILLET |
||||||
69 |
ERDÉLYI FATÁNYÉROS |
- |
- |
20 |
990 |
|
( szűzpecsenye, hátszín, karaj, csülök, pirított káposzta ) |
||||||
SIEBENBÜRGER HOLZPLATTE |
||||||
TRANSYLVANIAN WOODEN PLATE |
||||||
70 |
HARGITAI ROSTÉLYOS |
- |
- |
15 |
990 |
|
( hátszínszelet roston, gombás- borsos- hagymás-kolbászos- szalonnás pikáns ragu ) |
||||||
"HARGITAI" ROSTBRATEN |
||||||
RIB-STEAK "HARGITA" STYLE |
||||||
71 |
HAVASI BÁRÁNYSÜLT, CIKAKÁPOSZTÁVAL |
- |
- |
20 |
1390 |
|
( roston báránycomb, tárkony, cika káposzta ) |
||||||
LAMBBRATEN "HAVAS" ART |
||||||
ROAST LAMB "HAVAS" GIRL STYLE |
||||||
72 |
2 SZEMÉLYES SZÉKELY FATÁNYÉROS |
- |
- |
2790 |
||
(töltött káposzta, székely göngyölthús pásztorgomba, mics, fokhagymás flekken, |
||||||
"SZÉKELY GERICHT FÜR 2 PERSONEN" |
||||||
"SZÉKELY" PLATE FOR 2 PERSONS |
Frissensültek |
|||||
Frischgebratene gerichte |
|||||
Freshly fried dishes |
ZÓNA: dkg |
Ft |
ADAG: dkg |
Ft |
|
81 |
PULYKAMELL ÍNYENC MÓDRA |
6 |
560 |
12 |
930 |
( mellfilé roston, őszibarack, sajt ) |
|||||
PUTENBRUSTSCHNITTE NACH "ÍNYENC" ART |
|||||
SLICAS BREAST OF TURKEY WITH PINEAPPLE |
|||||
82 |
JUHTÚRÓVAL TÖLTÖTT PULYKAMELL |
6 |
560 |
12 |
930 |
PUTENBRUSTSCHNITTE MIT SCHAFKÄSE GEFÜLT |
|||||
STUFFED SLICES BREAST OF TURKEY WITH EVE'S CHEESE |
|||||
84 |
KIJEVI CSIRKEMELL |
6 |
540 |
12 |
890 |
JUNGHENNENBRUST NACH "KIEV" ART |
|||||
CHIKEN BREAST OF TURKEY "KIEV" STYLE |
|||||
85 |
TEJSZÍNES GOMBÁS JÉRCEMELL |
6 |
540 |
12 |
890 |
HENNEBRUSTFILET PILZEREMESOSSE |
|||||
BREAST OF PULLET MUSHROOM CREAM SAUCE |
|||||
97 |
LIBAMÁJSZELETEK RÁNTVA |
- |
16 |
1590 |
|
GEBACKENE GASELEBERSCHNITTE |
|||||
FREID GOOSE LIRER SLICES IN BREADCRUMB |
|||||
87 |
RÁNTOTT SERTÉSBORDA |
6 |
390 |
12 |
690 |
GEBACKENE SCWEINERIPPEN |
|||||
PORK CUTLETS FRIED IN BREADCRUMBS |
|||||
87 |
CIGÁNYPECSENYE |
- |
- |
15 |
860 |
ZIEUNERBTRATEN |
|||||
ROAST PORK, GIPSY STYLE |
|||||
87 |
SZŰZÉRMÉK MAGYAROSAN |
6 |
570 |
15 |
930 |
JUNGERNMEDALLIONS AUF UNGARISCH ART |
|||||
MEDALLIONS OF FILLET MIGNON OF PORK HUNGARYAN STYLE |
|||||
88 |
SAJTAL, SONKÁVAL TÖLTÖTT SERTÉSSZELET |
6 |
570 |
12 |
950 |
SCHWEINESCHNITZEL MIT KÄSE UND SCHNIKEN GEFÜLLTES |
|||||
PORK FILLET STUFFED WITH CHEESE AND HAM |
|||||
95 |
BAKONYI SRTÉSBORDA GALUSKÁVAL |
6 |
490 |
12 |
890 |
"BAKONYER" SCHWEINSKOTELETTE |
|||||
PORK CHOP "BAKONY" STYLE |
|||||
96 |
ROSTON SERTÉSMÁJ, HARGITAI RAGUVAL |
8 |
390 |
16 |
690 |
SCHWEINSLEBERSCHNITTE AUF "HARGITA" ART |
|||||
PORK LIRER SLICES "HARGITA" ART |
|||||
98 |
HAGYMÁS ROSTÉLYOS |
- |
- |
15 |
950 |
ZWIEBELROSTBRATEN |
|||||
RIB-STEAK WITH FRIED ORION |
|||||
94 |
BÉLSZÍNSZELET HOLSTEIN MÓDRA |
- |
- |
18 |
1690 |
LENDENBRATEN "HOLSTEIN" ART |
|||||
SIRLOIN OF BEEF "HOLSTEIN" STYLE |
Mártások |
|||||
Sosse |
|||||
Sauce |
ADAG: dkg |
Ft |
|||
101 |
TARTÁRMÁRTÁS |
180 |
|||
TARTAREN SOSSE |
|||||
TARTARE SAUCE |
|||||
102 |
ÁFONYAMÁRTÁS |
290 |
|||
PREISELBEERE-SOSSE |
|||||
WORTLEBERRY SAUCE |
|||||
103 |
TEJSZÍNES GOMBAMÁRTÁS |
290 |
|||
PILZRAHMSOSSE |
|||||
MUSHROOM CREAM SAUCE |
|||||
Köretek |
|||||
Garnierungen |
|||||
Garnishes |
ADAG: dkg |
Ft |
|||
110 |
VAJAS ZÖLDSÉGEK |
290 |
|||
111 |
PÁROLT RIZS |
220 |
|||
112 |
PETREZSELYMES BURGONYA |
160 |
|||
113 |
SÜLT BURGONYA |
230 |
|||
114 |
KEMENCÉS BURGONYA, FŰSZERES VAJJAL |
260 |
|||
115 |
KROKETT |
260 |
|||
117 |
BURGONYAFÁNK |
260 |
|||
Befőttek |
|||||
Kompotte |
|||||
Bottled fruit |
ADAG: dkg |
Ft |
|||
120 |
ŐSZIBARACK |
360 |
|||
121 |
ANANÁSZ |
300 |
Saláták |
|||||
Salaten |
|||||
Salads |
ADAG: dkg |
Ft |
|||
130 |
CSEMEGE UBORKA |
220 |
|||
ESSIGGURKEN |
|||||
PICKLED GHERKINS |
|||||
131 |
ECETES ALMAPAPRIKA |
220 |
|||
EISSGAGFELSPAPRIKA |
|||||
PICKLED GREEN PEPPER |
|||||
132 |
KÁPOSZTA SALÁTA |
170 |
|||
KRAUTSALAT |
|||||
CABBEGE SALAD |
|||||
133 |
CÉKLA SALÁTA |
220 |
|||
ROTE RÜBEN |
|||||
HORSE RADISH |
|||||
134 |
PARADICSOM SALÁTA |
260 |
|||
TOMATENSALAT |
|||||
TOMATO SALAD |
|||||
135 |
TEJFÖLÖS UBORKASALÁTA |
260 |
|||
GURKENSALAT MIT SAUERE SAHNE |
|||||
CUCUMBER SALAD WITH SOUR CREAM |
|||||
136 |
IDEI VEGYES SALÁTA |
290 |
|||
GEMISCHTER SALAT |
|||||
ASSORTED SALAD |
|||||
137 |
CSÁNGÓ SALÁTA |
320 |
|||
( lilahagyma, marinált paprika, fehérboros savanyú káposzta, juhtúró ) |
|||||
CSÁNGÓSALAT |
|||||
CSÁNGÓ SALAD |
|||||
138 |
SZÉKELY CSALAMÁDÉ |
320 |
|||
( káposzta, sárgarépa, csemege uborka, marinált paprika, zöld paradicsom, |
|||||
HAUSGEMACHTER GEMISCHTER SALAT, "SZÉKELY" |
|||||
HOME MADE MIXED SALAD, "SZÉKELY" |
Tészták – desszertek |
|||||
Nudeln - Süss-speisen |
|||||
Pasta – Dessert |
ADAG: dkg |
Ft |
|||
140 |
HÁROMSZÉKI JUHTÚRÓS PULISZKA |
390 |
|||
POLENTA MIT SCHAFKÄSE Á LA "HÁROMSZÉK" |
|||||
"HÁROMSZÉK" CONRPORIDGE WIDTH EVE CHEESE |
|||||
141 |
HÁZI TÚRÓSCSUSZA TEPERTŐVEL |
490 |
|||
TOPFENFLECKERL MIT GRIEBEN |
|||||
CURD SQUAE PASTAWITH PIG'S CRACKLINGS |
|||||
142 |
HÁTSZEGI TÚRÓSPALACSINTA |
2 db |
260 |
||
"HÁTSZEGI" QARKPALATSCHINKEN |
|||||
"HÁTSZEGI" COTTAGE CHEESE PANCAKE |
|||||
143 |
GUNDEL PALACSINTA |
290 |
|||
PFANNKUCHEN "GUNDEL" ART |
|||||
PANCAKES "GINDEL" STYLE |
|||||
144 |
ÁFONYÁS PALACSINTA TEJSZÍNHABBAL |
2 db |
290 |
||
PREISELBEERE PALÉASCHINKEN |
|||||
WHORTLEBEERY PANCAKE |
|||||
145 |
SZÉPVÍZI ALMA KÖNTÖSBEN |
260 |
|||
"SZÉPVÍZI" GEBACKENER APFEL |
|||||
"SZÉPVÍZI"FRIED APPLE |
|||||
146 |
GESZTENYEPÜRÉ TEJSZÍNHABBAL |
290 |
|||
KASTANIENPÜREE MIT SAHNE |
|||||
CHESTNUT PURRE EITH CREAM |
|||||
147 |
JÉGKRÉM TORTA |
330 |
|||
PARFAIT |
|||||
160 |
KENYÉR |
1 db |
30 |
AZ ÉTELEK ELKÉSZÍTÉSI IDEJE 10-40 PERC